Adem & IJs
Special: De zachte kracht van Adem & IJs

Special: De zachte kracht van Adem & IJs

Na een succesvolle 1e editie van de full moon editie ‘De zachte kracht van Adem & IJs’ in februari 2023 hebben wij besloten hiermee door te gaan! Daarbij bundelen Eelke Rutten van Breathhouse en ik onze krachten en organiseren we samen weer prachtige nieuwe edities van ‘De zachte kracht van Adem & IJs’. Een toffe samenwerking waarbij Eelke en ik ons enthousiasme over adem en koude training aan jou overbrengen.

Vanuit de vier elementen Aarde, Lucht, Water en Vuur maak je in zachtheid, liefde en verbinding weer contact met jezelf, ervaar je de kracht van de adem, overkom je je angsten met het koude en wakker je je innerlijke vuur aan. Met een fijne groep gelijkgestemde vrouwen (maximaal 15 deelnemers) leer je oncomfortabele situaties de baas worden en laat je los wat je niet langer dient. Zodat jij het nieuwe jaar vol vertrouwen, liefde en passie tegemoet kunt gaan.

Dit is een women-only event. Ben je een man en heb je interesse in een adem en ijsbad ervaring? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk ons aanbod voor de overige mogelijkheden.

Het programma bestaat onder ander uit:

Persoonlijk intentie

Meditatie

Verbonden ademsessie

IJsbad

Verbinding


Lichte avondmaaltijd

Op welke locatie vindt de workshop plaats?
‘De zachte kracht van Adem en IJs’ vindt plaats bij inspiratiebron La Tertulia, in het buitengebied van St Agatha bij Cuijk, 15 kilometer onder Nijmegen. Een bijzondere plek voor inspirerend samen zijn. Waar de serene sfeer je uit de waan van de dag haalt en je nieuwe ideeën en energie geeft.

Wanneer?
Zondag 5 februari 2023 = VOL
Zondag 18 juni 2023*
16:00 uur – 19:00 uur

Investering in jezelf:
€119,-

Ik meld me aan:
https://calendly.com/breathhouse/de-zachte-kracht-van-adem-ijs-18-6-23-1?month=2023-06

Liefs, Eelke & Elke

*bij deze editie zal Elke niet aanwezig zijn i.v.m. haar zwangerschapsverlof. Eelke zal zorgen voor volwaardige vervanging.

Veelgestelde vragen

 • Is deze ervaring geschikt voor iedereen?

  Als je boven de 18 jaar bent en gezond bent, dan kun je veilig in een ijsbad stappen. Als je te maken hebt met een ernstige medische aandoening, raad ik je aan een arts te raadplegen voordat je met koude training aan de slag gaat.

  Je mag niet trainen met de extreme kou wanneer je:

  • Zwanger bent;
  • Epilepsie hebt;
  • Secundaire vorm van Raynaud
  • Ernstige hart- en vaatziekten o.a. Angina Pectoris en Stable Angina
  • Een hoge bloeddruk hebt

  Bij onderstaande aandoeningen of klachten raadpleeg altijd eerst jouw arts of je koude training kunt doen:
  Primaire vorm van Raynaud, nierfalen, niet goed werkende schildklier, koude-urticaria, ernstige astma, ernstige migraine, ernstige angst- en paniekstoornissen, ernstig COPD, mensen die net geopereerd of een ingreep hebben gehad, koorts, recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten en ernstige burn-out klachten.

  Bij deelname aan deze ervaring ga je automatisch akkoord met de gezondheidsverklaring en verklaring voor eigen risico.

 • Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de workshop?

  We raden je aan om 2 weken voor deelnamen te beginnen met koud (af)douchen. Bouw het aantal seconden rustig aan op. Start met bijvoorbeeld 15-30 seconden en bouw dat op naar 60-90 seconden. In het begin is dat best wennen. Focus je op je ademhaling, probeer je
  ademhaling naar je buik te brengen. Adem rustig en ontspannen. Verleng je uitademing.

 • Kan ik deelnemen als ik ongesteld ben?

  Ja, je kunt zeker deelnemen. Bij voorkeur menstrueer je niet. Tijdens je menstruatie is je lichaam letterlijk bezig met loslaten. Je baarmoeder moet daarvoor kunnen ontspannen en daar helpt warmte bij. De kou laat je bloedvaten en baarmoeder verkrampen, waardoor het moeilijker is om bloed los te laten. Het is niet schadelijk om koude training te doen wanneer je menstrueert, het is alleen niet de helpende beweging die je lichaam op dat moment nodig heeft. Als je wilt, kun je dit onderdeel daarom overslaan mocht dat beter voor je voelen. Gelukkig zijn er deze middag voldoende elementen die jou wél ondersteunen in deze periode van jouw cyclus.

 • Hoe lang blijf ik in het koude water?

  We nodigen je uit om maximaal 3 minuten in het koude water te komen zitten. De eerste minuut is vaak de lastigste omdat je dan aan het dealen bent met je fysieke stress reactie. Je zult zien dat het daarna makkelijker word. Zodra je de kou hebt omarmd kun je zelfs ontspannen. Wil je eerder uit het bad? Dat mag altijd. Het is aan jou om te voelen waar jouw grenzen liggen en ik ben er bij om dat ook mee in de gaten te houden.